5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Antik kentte müze sıkıntısı yaşanıyor

Çanakkale'nin en önemli turistik bölgeleri arasında yer alan Troia antik kentinde bir müze bulunmaması tepkiye sebep oluyor.

Çanakkale'ye 35 kilometre uzaklıkta bulunan Tevfikiye Köyü sınırları içerisindeki Troia antik kentine yıllardır müze kurulmadığını belirten vatandaşlar, bu sıkıntıya çözüm bulunmasını isteyerek, "Troia antik kentini her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

Turistler, antik kentten çıkarılan önemli eserleri maalesef burada göremiyor. Troia'dan çıkarılan eserler Çanakkale Arkeoloji Müzesi'nde sergileniyor. Bu tarihi eserleri görmek isteyen turistler 35 kilometre yol katedip Çanakkale'ye gitmek mecburiyetinde kalıyor. Turistlerin bazıları da mesafenin uzak olması sebebiyle müzeyi gezmekten vazgeçiyor. Yetkililerden isteğimiz, dünyada önemli bir yere sahip olan Troia antik kentinin bulunduğu yere bir müze kurulması ve buradan çıkarılan eserlerin yine yerinde sergilenmesinin sağlanması" dedi.

Öte yandan, antik kentin bulunduğu bölgeye müze yapılması konusunda yaklaşık 3-4 yıldır proje hazırlanması konusunda çalışmaların sürdürüldüğünü belirten yetkililer ise bu konuda Troia girişinde geniş bir arazinin tahsis edildiğini ifade ederek, “Müzenin yapılacağı yerin istimlak çalışması tamamlandı. Buraya uluslararası özellikte bir müze yapılmasından yanayız. Bu konuda da açılacak uluslararası bir proje yarışmasının ardından müzenin yapılması sağlanacak. Şuan finansman konusunda bir sıkıntı söz konusu. Bu konuyu aşmaya çalışıyoruz” dediler.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 12:58:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?