6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Anzak bereketi

Anzak törenlerinin 90. yıl dönümü sebebiyle bu yıl Çanakkale’ye gelen turist sayısındaki artış otelcilerin yüzünü güldürdü.

Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Dernek Başkanı (ÇATOD) Ali Akol, önceki yıllara göre bu yıl Anzak törenlerine katılan turist sayısında artış olduğunu belirterek, "Otellerdeki doluluk oranı yüzde 50 oranında arttı. Bu da otelcilerin yüzünü güldürdü. Daha şimdiden gelecek yılki Anzak törenleri için rezervasyonlarımız dolmuş durumda. Bu da Çanakkale turizmi için sevindirici bir durum" dedi.

ÇATOD Başkanı Ali Akol, Çanakkale’nin turizmde öncelikli iller kapsamına alınmasını talep ederek, "Son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı turistik belgeli otellerin elektrik ücretlerinde belli bir indirim yaptı. Bir yıl önce kaldırılan bu uygulama bir hafta önce yeniden başladı. Bu önemli bir teşvik. Ancak biz Çanakkale’nin en kısa sürede turizmde öncelikli iller kapsamına alınmasını istiyoruz. Bunun yapılması halinde Çanakkale’de turizm daha da canlanacak ve yeni tesislerin yapılmasıyla birlikte işsizlik azalacak. Turizm, yaklaşık 130 civarındaki sektörü doğrudan ilgilendiriyor. Turizmin gelişmesi bu 130 sektörleri de canlandıracak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 14:28:48
Güncelleme :2 Mayıs 2005 Pazartesi 14:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?