3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANAKKALE

Arızalanan vapur yolcuları çıldırttı

Çanakkale'de Gökçeada ile deniz ulaşımının sağlandığı vapurun arıza yapması, 1.5 saat boyunca vapur bekleyen yolcuların tepkilerine yol açtı. 

Geçen hafta bakımı tamamlanarak İstanbul'dan Çanakkale'ye gelen ve hafta boyu birkaç kez sefer yapan "Bandırma" isimli feribotun saat 17.00'de kalkmasını bekleyen onlarca yolcu, geminin yeniden arıza yaptığını öğrenince bu duruma tepki gösterdi. 1.5 saat boyunca geminin girişinde ve içinde bekleyen yolcular, Gökçeada'ya ulaşımda sık sık böyle olaylarla karşılaştıklarını, mağdur olduklarını belirtti. İskelede yolcularla yetkililer arasında yaşanan gerginlik, yolcuların "Haznedar" isimli arabalı vapuruyla adaya götürüleceklerinin belirtilmesi üzerine sona erdi. 

Çanakkale'de deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yürükçü, Gökçeada ile ulaşımın sağlandığı "Bandırma" isimli feribotun bir hafta önce İstanbul'dan bakımdan geldiğini belirterek, "Gemilerin hava ve yakıt devrelerinde, tersanelerde uzun süre bekleyince nem ve toz nedeniyle arızalar meydana gelebilir. Feribottaki arıza da bu tip sorundan kaynaklandı. Mağdur olmamaları için yolcularla araç sürücülerini 'Haznedar' isimli arabalı vapuruyla adaya gönderdik" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 14:07:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?