2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANAKKALE

Avcıların 48 yıllık geleneği

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki Avcılık ve Atıcılık Kulübü, 48 yıl önce başlatılan ve geleneksel hale gelen hayırlarında taşvan etli pilav dağıtıyor.

Ayvacık Avcılık ve Atıcılık Kulübü Başkanı Recep Şatrol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıtlı bin 500 civarında avcılarının bulunduğunu söyledi.

Avcılar olarak sadece avla ilgilenmediklerini sosyal projeler ve bazı etkinliklerde de yer aldıklarını ifade eden Şatrol, bölgelerinde tavşan, keklik, ördek ve bıldırcın gibi hayvanların avlanabildiğini anlattı.

Kulüp olarak 48 yıl önce başlatılan hayır geleneğini bu yıl da devam ettirdiklerini vurgulayan Şatrol, şunları kaydetti:

''Yarım asra yakındır tavşan etli pilav dağıtıyoruz. Bu yıl yapılacak hayır için bir ay önce çalışmalara başladık. Avladığımız 28 tavşanı dondurucularda bugüne kadar beklettik. Sonra bu tavşanların etleriyle yapılan pilavı hafta sonunda bölgedeki avcılara, vatandaşlara ikram ettik. Avcıların bir araya gelmesini, kaynaşmasını da sağlayan bu uygulamayı gelecek yıllar da sürdürmeyi istiyoruz.''

Pilavdan yiyen vatandaşlar ise tavşan etiyle yapılan pilavın farklı bir lezzete sahip olduğunu belirterek, avcılara teşekkür etti.

 

AA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2011 Pazartesi 17:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?