4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Avrasya Sirki Çanakkalelileri eğlendirdi

Türkiye'nin uluslararası standartlara sahip ilk sirki olma özelliğini taşıyan Avrasya Sirki, Çanakkale'de ilgiyle izlendi. 

Çanakkale Belediyesi'nin katkılarıyla izleyicilerle buluşan Türkiye'nin uluslararası standartlara sahip ilk sirki olan Avrasya Sirki, çocuklar kadar yetişkinler tarafından da zevkle izlendi. 

2 bin 500 kişilik çadırıyla Avrupa'nın 5'inci, dünyanın da 12'nci büyük sirk çadırı olma özelliğini taşıyan sirkteki gösteriler izleyicileri büyüledi. 130 kişilik kadrosuyla akrobasi ve denge gösterileri yapan akrobatlar ve palyaçoların gösterileri küçük izleyicilerden bol bol alkış aldı. Avrasya Sirki kurucusu ve genel sanat yönetmeni Servet Yalçın, dünyanın ilk Türk sirki olma özelliğini taşıdıklarını belirterek, "Avrasya Sirki'nin en önemli özelliği dünyanın ilk Türk sirki ve Türkiye'nin de ilk uluslararası sirki olması. Kurulduğu 2.5 yıldan beri, Türkiye'yi karış karış gezmeyi amaçladık. Bizim amacımız Türkiye'de Türk kültürüne özgü bir sirk geleneği oluşturmak. Dolayısıyla daha çok öne çıkardığımız şey geleneksel gösteri sanatlarımız" dedi. 

Avrasya Sirki, 3 gün boyunca Çanakkaleliler'e gösterilerini sunmaya devam edecek.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 13:01:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?