5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Aysel, kaderiyle başbaşa kaldı

Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi’ne bağlı Aşağı Şapçılar Köyü’nde Aysel, 17 yıl önce Osman ve Cahide Özcan’ın ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Sekiz aylık olana kadar gelişimi normal bebek gibi olan Aysel, daha sonra ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaştı. Sürekli hastalanan Aysel, Çanakkale, İzmir ve İstanbul’da doktorlara götürüldü, ancak çare bulunamadı.

Tam tanı konulamadı

İlerleyen yıllarda küçük kızın gelişimi son derece yavaşladı, 10 yaşından sonra da tamamen durdu. Osman Özcan, diğer çocukları Pınar (13) ile Oktay’ın (4) sağlık sorunu olmamasına rağmen, doktorların Aysel’de "cam kemik" (Ender görülen ve temelinde genetik etmenlerin rol oynadığı, kemiklerin gelişiminin durmasına, çok kolay kırılmasına yol açan bir hastalık) hastalığından şüphelendiğini belirtirken, maddi imkansızlıklar nedeniyle tam tanı koyduramadıklarını ve tedavi ettiremediklerini söyledi, "Kızımız kaderiyle başbaşa kaldı. Şu anda 17 yaşına geldi ancak boyu neredeyse 4 yaşındaki kardeşi Oktay’ınki kadar. Üstelik bacakları incecik ve yürümesini güçleştiriyor. Onun bu durumu bizi çok üzüyor. Bir yandan da maddi imkansızlıklar elimizi, kolumuzu bağlıyor. Tıp çok gelişti. Eğer bir yardım eli uzanırsa kızımız için umut ışığı doğabilir" diye konuştu.

Aysel’in durumuna çok üzüldüğünü söyleyen Cahide Özcan ise, "Elimizden tutan biri çıkar da kızımızı tedavi ettirirse çok mutlu oluruz" dedi.

Doktorlardan istek

Sağlık sorunu yüzünden okula da gidemeyen ve bütün gün evde oturan Aysel, ara sıra hava almak için bahçeye dolaşmaya çıksa da incecik bacaklarıyla çok fazla gezemiyor. Bu yüzden zamanının büyük bölümünü televizyon seyrederek geçiren Aysel, "En çok, Yaprak Dökümü ve Doktorlar dizilerini seviyorum. Doktorlar dizisinde hastaları iyileştiriyorlar. Diziyi seyrederken, beni de iyileştirseler ne güzel olur diye düşünüyorum. Çünkü bu durumuma çok üzülüyorum. Tedavi olarak ben de kardeşlerim gibi sağlığıma kavuşmak istiyorum" dedi.

Hürriyet Ege
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 15:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?