5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Ayvacık orman yangınlarına karşı hazır

Orman yangınları konusunda en hassas bölgelerin başında yer alan Ayvacık’ta yaz mevsimi ile birlikte tedbirler artırıldı. 

Ayvacık Orman İşletme Müdürü Metin Uygun, hava sıcaklıklarının başlamasıyla birlikte olabilecek orman yangınları konusunda hassas davrandıkları belirterek, “İlçe genelinde toplam 43 yangın işçimiz görev yapıyor. Ekiplerimiz biri Ezine, Nusratlı, Uzunalan ve merkezde 2 olmak üzere 5 arazöz, 1 dozer ve 6 teknik mühendisimiz ile 24 saat görev başında bekliyorlar. Ayvacık ve Ezine ilçe genelinde 7 yangın kulesindeki nöbetçilerimiz ise gördükleri en ufak bir dumanı dahi ihbar ederek yangınlara anında müdahale etme imkanını sağlıyorlar" dedi. 

2008 yılında şuana kadar orman yangınının olmadığı, sadece ufak çapta açık alan yangınlarının gerçekleştiğini belirten Uygun, "Ayvacık’ta geçen yıl 5 yangında 25 dönüm ormanlık alan yanmıştı. Orman yangınları konusunda vatandaşlarımızın bilinçlenmesi büyük faydalar sağlıyor. Bu miktarın azalmasının en önemli sebebi yangınların zamanında ihbarı ve buna anında müdahale edilmesi geliyor. Bu konuda vatandaşlarımızın rüzgarlı günlerde ormanlık alanda ateş yakmamasını ve gördükleri en küçük dumanı dahi anında ücretsiz olan 177 numaralı orman yangın ihbar telefonuna bildirilmelerini istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 16:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?