2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANAKKALE

Ayvacık’ta evde sağlık hizmeti başladı

AYVACIK’TA EVDE SAĞLIK HİZMETİ BAŞLADI

Sağlık Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2011 tarihinde başlatılan “Evde Sağlık Hizmetleri” uygulaması kapsamında Ayvacık Devlet Hastanesi’nde oluşturulan birim ile sağlık hizmeti Küçükkuyu, Gülpınar ve köylerde yaşayıp hastaneye ulaşmakta güçlük çeken tüm vatandaşların ayağına gidecek.

Ayvacık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Akif Zaloğlu, özürlü, yaşlı, yatağa bağımlı ve kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlara yönelik olarak başlatılan “Evde Sağlık Hizmetleri” uygulamasının Çanakkale’de ilk ilçe olarak Ayvacık’ta verilmeye başlandığını ifade ederek, “Sağlık Bakanlığı daha iyi hizmet vermek için “Evde Bakım Hizmetleri” uygulamasını başlattı. Biz de Ayvacık Devlet Hastanesi olarak hastaların sıkıntılarını gidermek amacıyla 1 doktor,1 hemşire ve 1 sağlık memuru ile bir birim oluşturduk ve böylece vatandaşlarımızın evlerine kadar gidiyoruz. Ocak ayı içerisinde 25 hastaya ulaşan “Evde Sağlık Hizmetleri”nden yararlanmak isteyen Küçükkuyu’lu vatandaşlar tüm Türkiye’de 444 38 33 (evde) numarasını arayarak ya da direkt olarak Ayvacık Devlet Hastanesi 712 10 50-52’den dahili 126’yı tuşlayarak ulaşabilirler” dedi.

Evde bütün kan tetkiklerinin yapıldığı hizmetten hastaneye ulaşmakta güçlük çeken özürlü, yaşlı,yatağa bağımlı ve kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlar ücretsiz olarak faydalanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2011 Perşembe 13:30:00
Güncelleme :3 Şubat 2011 Perşembe 23:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?