4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Ayvacık'ta toplu sünnet şöleni

Ayvacık'a bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde, Belediye ve Kültür Turizm Derneği ile Yardım Sevenler Derneği tarafından bu yıl birincisi düzenlenen toplu sünnet şöleninde, 21 çocuk erkekliğe ilk adımını attı. 

Uzman doktorlar tarafından sünnetleri gerçekleştirilen 19 çocuk için düzenlenen törende önce sünnet kıyafetlerini giyen çocuklar, Küçükkuyu Belediyesi önünde toplanarak atlarla belde turu yaptı. Davul-zurna eşliğinde 19 at ile beldeyi dolaşan çocukları, yerli ve yabancı turistler ilgiyle izledi. 

Liman içinde okunan mevlidi şeriften sonra 3 bin 500 kişi için hazırlanan keşkek, tavuklu pilav, nohut ve tas kebabından oluşan yemek mönüsü vatandaşlara dağıtıldı. 

Akşam saatlerine kadar süren yemek dağıtımından sonra düzenlenen kına gecesinde çocuklara yönelik Hacivat- Karagöz oyunu ile Meddah Ali Beyat ve Sihirbaz Zara'nın gösterileri ilgiyle izlendi. 

Hazırlanan tören ile 19 çocuğun kınaları Dernek Başkanı Medine Aksoy, Seher Sözen ve Dernek üyeleri tarafından yakıldı. Her çocuğa altın takılırken, kol saati ve bazı hediyeler de verildi. 4 bin kişiye yakın vatandaşın izlediği eğlencelerde havai fişek gösterisi de ilgiyle takip edildi. Gecede sahneye çıkan Ahmet, Engin Selda üçlüsünün söylediği türkülere tempo tutan vatandaşlar gecenin geç saatlerine kadar eğlendi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2006 Salı 16:25:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?