5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Ayvacık'taki yangın büyüyor

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Baharlar köyü yakınlarındaki Kazdağlarının eteklerinde çıkan orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle kontrol altına alınamıyor. Havanın kararması ile birlikte uçak ve helikopterlerin söndürme çalışmalarına katılamadığı bölgedeki köylüler, alevlerin köylere sıçramaması konusunda uyarılıyor.

Saat 17.00 sıralarında Ayvacık ilçesine bağlı Baharlar köyü yakınlarında bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Çanakkale Havaalanı'nda konuşlandırılan 5 söndürme uçağı ve 1 helikopterin havadan müdahalede bulunduğu yangını söndürme çalışmalarında çok sayıda arazöz ve itfaiye aracı da kullanılıyor. Bursa'dan takviye olarak bir helikopterin de katıldığı söndürme çalışmaları, gece olması sebebiyle havadan yapılamıyor. Karadan yangın alanına ulaşmak

isteyen ekipler ise, vadi içinde araçların geçebileceği yolların bulunmaması sebebiyle zor anlar yaşıyor. Dozerlerin sürekli yangın şeridi ve araçların geçişi için yol açtığı bölgede, söndürme çalışmaları karadan devam ediyor.

Bölgeye gelen Vali Orhan Kırlı, yetkililerden söndürme çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Yangın ile ilgili telefonla açıklamalarda bulunan Vali Orhan Kırlı, yangının Ayvacık ilçesine bağlı Kırca köyü ile Yenioba köyleri arasındaki bölgede devam ettiğini belirterek, "Yangın haberinin alınmasının ardından havaalanında konuşlandırılan 5 söndürme uçağı, bir helikopterimiz anında bölgeye gitti. Bursa'dan takviye olarak bir helikopter daha bölgeye gelerek, çalışmalara katıldı. Bunun dışında bir helikopter talebimiz daha oldu. Ancak havanın kararması sebebiyle bu helikopter çalışmalara yetişemedi. Havanın kararması üzerine saat 08.45'te yangına havadan müdahale çalışmalarına ara verildi. Yangın şuan Yenioba ile Kırca köyleri arasındaki bölgede devam ediyor. Yangında ilk önceliğimiz alevlerin yerleşim bölgelerine sıçramasının önüne geçmek. Bu sebeple jandarma ekiplerimiz bölgedeki bütün köyleri tek tek dolaşarak, köylüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Özellikle yangının tehdit ettiği Yenioba ile Kırca köylerinde bir sıkıntının yaşanmaması için köylerin etrafında dozerle yangın şeritleri açılıyor. Çalışmalara köylüler de katılıyor. Alevlerin güneye yani Kuçükkuyu beldesi ile Nusratlı bölgesine sıçramaması için çalışıyoruz. Yeşilyurt ve Adatepe köylülerini de dikkatli olmaları konusunda uyardık. Gece boyunca söndürme çalışmalarımız karadan devam edecek. Civar il ve ilçelerden de ekip talebimiz oldu. Büyük kısmı bu bölgeye intikal etti. Bölgedeki çalışmalara 10 dozer ve 300'e yakın işçinin yanı sıra köylüler de katılıyor. Amacımız en kısa sürede yangını kontrol altına almak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 21:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?