3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANAKKALE

Bakan Çelik, 2. kez tazminat ödeyecek

Çanakkale Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik aleyhine açtığı ikinci tazminat davasını da kazandı. Milli Eğitim Bakanı Çelik, 5 bin YTL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Erzurum Milli Eğitim Müdürü görevini yürütürken, 9. kez görevden alınan Budak'ın idari yargı kararlarının uygulanmaması nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Çelik hakkında açtığı dava, bugün 13. Asliye Hukuk Mahkemesinde sona erdi.

Budak'ın avukatı Ali Altay, daha önce Çelik hakkında açtıkları bir başka davadan da 5 bin YTL tazminat kazandıklarını, bu kararın 19 Temmuz 2006'da Yargıtay tarafından onandığını anlattı.

Fevzi Budak hakkında 31 idari yargı kararının bulunduğunu anlatan Altay, bu kararların uygulanmaması nedeniyle 3 ayrı dava açtıklarını, bunlardan 2'sinin sonuçlandığını birinin halen sürdüğünü kaydetti.

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürütürken, 9. kez görevinden alınan ve Çanakkale'ye atanan Budak'ın atamayla ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldığını da belirten Altay, "Budak önümüzdeki günlerde 10. kez Erzurum'daki görevinin başına dönecek" dedi.

a.a
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 13:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?