5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Bakan Çelik okul açılışında

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Bu milletten bir çakıl taşı koparacaklarını zannediyorlarsa geçmişte olduğu gibi bugün de aynı sert yumruğu bizlerden ve bu nesillerden yiyeceklerdir" dedi. 

Yaklaşık 6 ay önce Şırnak'ın Silopi ilçesinde şehit olan Piyade Binbaşı Ercüment Türkmen'in adının verildiği ilköğretim okulu Bakan Faruk Çelik tarafından açıldı. Çok sayıda protokol mensubunun katıldığı açılış töreninde, şehit binbaşının eşi Çağla Türkmen, oğlu 4 yaşındaki Doruk Türkmen ve kayınpederi Sami Koral da hazır bulundu. Bakan Faruk Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak. Ama Türkiye'nin kalkınmasına, gelişmesine kastedenler, bilsinler ki bu ülke sıkıntılarla çok karşılaştı. Birlik beraberlik içerisinde bu sıkıntıları aşmayı bildik. Şimdi de bu sıkıntıları aşacağız. Bu milletin zamanını israf edenler bu milletten bir çakıl taşı koparacaklarını zannediyorlarsa, geçmişte nasıl olduysa, aynı sert yumruğu bizlerden ve bu nesillerden yiyeceklerdir. Kalkınmamızın özü eğitimdir. Karşımızdaki tüm sıkıntıların altında eğitim yatmaktadır. İnsanımızı nitelikli hale getirdiğimiz zaman, ülkenin birçok meselesini çözebiliriz. Eğitime çok önem veriyoruz. Türkiye'de son 5 yıl içerisinde 115 bin derslik hizmete girdi. Cehaleti ortadan kaldırdığımız zaman birçok problem ortadan kalkıyor. Eğitimde kalite arttıkça işsizlik oranı da azalmakta. 300 bin kızımızın 'Haydı kızlar okula' kampanyası çerçevesinde okullu olması son derece önemlidir. Tam arkamda Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz sözü, 'Bütün ümidim gençliktedir'. Bugün Avrupa ve dünya genç nüfustan yoksun hale geldi. Bizler genç nüfusumuzla kalkınacağız" dedi. 

Törende Vali Harput ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de birer konuşma yaptı. Daha sonra Bakan Çelik, Vali Harput, şehit binbaşının eşi Canan Türkmen ve kayınpederi Sami Koral, 34 derslikli 3 katlı Şehit Piyade Binbaşı Ercüment Türkmen İlköğretim Okulu'nun kurdelesini keserek okulu hizmete açtı. 

Canan Türkmen, "Eşimin şehit olmasıyla beraber çok büyük acı yaşadık. Bunun tesellisi olmaz, ama bu tür faaliyetler bir nebze de olsa teselli olabilir. En azından çocuklarımın babalarını hatırlamaları açısından çok önemli. Herkese çok teşekkür ediyorum. Eşimin adının okula verilmesi benim için çok mutluluk ve gurur verici bir olay" dedi. 

"Terörle mücadelenin sona ereceğine inanıyor musunuz" sorusuna Türkmen, "Şu anda askerlerimiz elinden geleni yapıyor. Benim eşim de elinden gelenin en iyisini yaptı .Ben inanıyorum ki arkadaşları da aynı düşüncedeler" cevabını verdi.
Açılış öncesi Bursa Roman Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri ise, çaldıkları şarkılarla davetlilere keyifli dakikalar yaşattı. Davul ve klarnet çalan küçük çocuklar izleyicilerin dikkatini çekti. Tören sonunda öğrenciler Bakan Çelik'in etrafını sararken, Emir Buhari İlköğretim Okulu öğrencileri de yarı yıl tatiline kadar okullarının tamamlanacağı sözünü aldı. Bakan Çelik'e mahalle temsilcileri tarafından çalışmalarından dolayı plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 21:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?