2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANAKKALE

Bakan Ergün Çanakkale'de

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan olaylara dikkat çekip bu konuda Çanakkale'yi örnek göstererek, "Yıllar önce Çanakkale'de bugünkü tartışmaların hepsi bir kenara bırakılmış, insanlar birlik olmuştur. Çanakkale'de Balkanların en ucundan insanlar da Türkiye'nin en doğusundan insanlarda vardır. Belki Afrika'dan ve Orta Doğu ülkelerinden insanlar da vardır. Bunlar Çanakkale'de birlikte bir millet olmanın, bir vatanı savunmanın ne demek olduğunu göstermişlerdir. Bu açıdan Çanakkale'nin tarihi, milli ve manevi bir değeri vardır" dedi.

Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere öğle saatlerinde özel uçakla Çanakkale'ye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ilk olarak valiliği ziyaret etti. AK Parti Çanakkale Milletvekilli Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir'in de bulunduğu ziyarette bir konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çanakkale'nin tarihi özelliklerinin yanında ekonomik aktivitelere olan yatkınlığını Türkiye'ye ve dünyaya daha çok anlatmaya ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, "Çanakkale'nin tarihini anlatmaya fazla bir ihtiyaç yok çünkü bunu bilmeyen yok. Ayrıca son yıllarda Türkiye'nin her bir yerinden Çanakkale'ye ciddi manada ziyaretler yapılıyor. Bu ziyaretlerin yapılması da gerekir. Çünkü Çanakkale'de olanın bitenin ne olduğunu, Çanakkale'de bir milletin nasıl bir bütün halinde olduğunu, insanların nasıl kendi vatanları ve gelecekleri uğruna her türlü fedakarlığı yapabildiğini gösteren en önemli sahne burasıdır. Bu sahneyi gördükten sonra aslında Türkiye'nin birçok yerinden gelen insanlar yeniden düşünecek buranın nasıl vatan olduğuna, bu milletin nasıl bir millet olduğuna dair en önemli ipuçlarını Çanakkale'de bulma imkanına sahip olacaktır. Yıllar önce Çanakkale'de bugünkü tartışmaların hepsi bir kenara bırakılmış, insanlar birlik olmuştur. Çanakkale'de Balkanların en ucundan insanlar da Türkiye'nin en doğusundan insanlar da vardır. Belki Afrika'dan ve Orta Doğu ülkelerinden, değişik yerlerden insanlar da vardır. Bunlar Çanakkale'de birlikte bir millet olmanın, bir vatanı savunmanın ne demek olduğunu göstermişlerdir. Bu açıdan Çanakkale'nin tarihi, milli ve manevi bir değeri vardır. Bunların daha da pekişmesi lazım. Bu kapsamda değişik yerlerde sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve değişik kurumlar Çanakkale'ye öğrencileri, gençleri ve yaşlıları getirerek şehitlikleri gezdiriyor. Bu da Çanakkale'nin Türkiye'ye çok önemli değerler katacağını bizlere gösteriyor. Katıyor da zaten. Ancak bizim bunu ekonomik faaliyetlerle de taçlandırmamız lazım. Çanakkale'nin tarım, tarım ve enerji potansiyelini Türkiye'ye katması ve kendi dinamizmini bir kez daha ortaya çıkarması gerekiyor" dedi.

"ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDEN YER ALANLARA YÜZDE 50 ARSA İNDİRİMİ"

Bakan Ergün, Organize Sanayi Bölgelerindeki durumla ilgili de önemli açıklamalarda bulunarak, "Organize Sanayi Bölgelerinin gerçek bir cazibe merkezi haline gelebilmesi için yeni bir aktivite başlattık. Çanakkale'de de Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımcılar için yüzde 50 indirimli arsa dönemini başlattık. Bu son 1 ay içinde olan bir gelişme. Çanakkale'de yatırım yapmak isteyenler eğer Organize Sanayi Bölgesi'nde bu yatırımı yapacaklarsa oradaki arsa bedelinin yüzde 50'sini kendileri ödeyecek, diğer yarısının bedelini de biz karşılayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Bakan Nihat Ergün'e günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

Bakan Ergün, daha sonra Biga ilçesinde gerçekleştirilecek olan Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılışına katılmak üzere il merkezinden ayrıldı.
 

...
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2011 Cuma 14:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?