6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Bakan Koç, çıplak dansçılara bakamadı

Çanakkale Savaşları ve Anzak törenlerinin 90. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, Yeni Zelanda Mauri Grubu tarafından gerçekleştirilen Haka dansı, büyük bir beğeniyle izlendi.

90. Yıl Gösteri Merkezi’nin açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, son günlerde müstehcen olup olmadığı tartışılan Yeni Zelandalı grubun gösterisini izlemek yerine, bir dosyayla ilgilenmeyi tercih etti. Bakan Koç, gösteri sonunda grubu alkışlamayı ihmal etmedi.
Çanakkale’deki etkinlikler kapsamında her yıl gerçekleştirilen, ancak bu yıl Başbakanlık tarafından müstehcen olduğu iddiasıyla iptal edildiği öne sürülen Haka dansı, Yeni Zelandalı grup tarafından sergilendi. Kent merkezinde açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından yapılan 90. Yıl Gösteri Merkezi’ndeki gösteri için, yüzlerce yerli-yabancı izleyen salonu doldurdu.

Türk bayrakları ve Atatürk posteriyle süslenen merkezde 6 ayrı dans gösterisi sunan Yeni Zelandalı grup, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’u utandırdı. Gösteri sırasında kendisine verilen bir dosyayla ilgilenen Bakan Koç, 45 dakikalık gösteri sonunda grubu alkışlamayı ihmal etmedi. Yeni Zelandalı Subaylar tarafından gerçekleştirilen dans gösterisi, Avustralyalı ve Yeni Zelandalı misafirlerin yanı sıra, protokol üyeleri ve gaziler tarafından da ilgiyle izlendi.
Çanakkale Valisi Süleyman Kamçı, "işgüzarlık" yapıldığı yönündeki haberlere tepki göstererek, müstehcen olduğu iddiasıyla törenlerden çıkarıldığı öne sürülen Haka dansının yapılacağını söylemişti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2005 Pazar 16:45:03
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 11:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?