5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Balıkçılara bilgilendirme toplantısı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar beldesinin Babakale köyünde "Küçükkuyu Sahil Güvenlik 6 Bot Komutanlığı" tarafından düzenlenen toplantıda, Küçükkuyu ve Edremit körfezindeki balıkçılar sirküler hakkında bilgilendirildi. 

Babakale'deki toplantı Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın görevlerini içeren video görüntülerinin izlenmesi ile başladı. Daha sonra söz alan Bot Komutanı A. Seydi Bilgivar, Sahil Güvenlik'in çalışma sistemi,158 ihbar hattı, çevre kirliliği, tekne hijyeni, yasaklar ve bilinçli avcılık, uluslararası deniz hukuku, deniz kazaları ve yangın emniyeti, yasadışı göç ve çalıntı tekneler konuları ile 2008 yılında yenilenen bazı sirküler hakkında bilgi veren bir konuşma yaptı. Bilgivar, konuşmasında mülteci konusunda iki yıldır en çok kaçak yakalayan birimin Küçükkuyu Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı olduğunu ve bu konuda yerel balıkçılardan destek gördüklerini belirterek, aynı desteğin devam etmesini istedi. 

Bilgivar, ayrıca balık neslini korumak ve mürettebatın dinlenmesini sağlamak için trol ve gırgır teknelerinin belirlenen günlerde haftada iki gün tatil yapmalarını teklif etti. Balıkçılar ise konuyu değerlendireceklerini söylerken, ardışık liman izninin komşu liman yerine 100 mil olarak değiştirilmesini istediler. Üç saat süren toplantıya Ayvalık, Ayvacık ilçe tarım müdürlüklerinden su ürünleri mühendisleri de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 13:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
büşra yıldız IP: 88.235.139.xxx Tarih : 25.06.2008 02:10:32

balıkçılar için 100 mil kalktı mı?sorusunun cewabını öğrenmek istiyorum ne işlem napmam gerekiyor 100 mil için cewap yazarsanız iyi olur.