5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Barajlarda su seviyesi yükselmiyor

Çanakkale ve yöresinde son günlerde yağan kar yağışı, barajlardaki su seviyesini yükseltmedi. 

Çanakkale DSİ Müdürlüğü yetkilileri, son günlerde Çanakkale ve yöresinde yaşanan kar yağışının kendilerini sevindirdiğini belirterek, “Ancak bölgede kar yağışı olmasına rağmen karların eriyip baraj havzasına akmaması sebebiyle su oranında bir artış görünmüyor. Meteoroloji Müdürlüğü’nden aldığımız bilgiye göre birkaç gün içinde bölgede yağmur yağması bekleniyor. Bu yağışlarla birlikte kar sularının da erimesi sonucu barajlarımızdaki su seviyesinin yükselmesini bekliyoruz” dediler.

Çanakkale’deki barajların şu anki seviyeleri hakkında da bilgiler veren DSİ yetkilileri “52 milyon 500 bin metreküp su tutma kapasitesi bulunan ve il merkezinin su ihtiyacının da karşılandığı Atikhisar Barajı'nda su seviyesi 15 milyon 567 bin metreküpte bulunuyor. Bunun dışında Çanakkale genelinde Atikhisar dışında 5 baraj daha bulunuyor. 14 milyon 500 bin metreküp su tutma kapasitesi bulunan Gökçeada Barajı'nda 13 milyon 183 bin, 88 milyon 432 bin metreküp su tutma kapasitesi bulunan Bayramiç Barajı'nda 70 milyon 86 bin metreküp su mevcut. 139 milyon metreküp su tutma kapasitesi bulunan Bakacak Barajı'nda 44 milyon 770 bin metreküp, 4 milyon 363 bin metreküp su tutma kapasite olan Tayfur Barajı'nda da 4 milyon 117 bin metreküp, 54 milyon 500 bin metreküp su tutma kapasitesi bulunan Umurbey barajında ise 26 milyon 760 bin metreküp su bulunuyor" diye konuştu. 

Çanakkale il merkezinin su ihtiyacını karşılayan Atikhisar barajındaki su seviyesinin şuan düşük seviyede olduğuna da dikkat çeken yetkililer, “Barajdan il merkezine yılda 9 milyon metreküp içme, sulamaya da yılda 16 Milyon metreküp su veriliyor. Barajın 1 milyon metreküpü ise ölü hacimden oluşuyor. Şuan mevcut su kapasitesi 15 milyon 567 bin metreküp. Şu haliyle maalesef yazın sıkıntı yaşanabilir. Bu sebeple kar sularını erimesi ve yağmurların yağmasını bekliyoruz” dediler

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 12:00:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?