5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Bardakoğlu, Vali Kırlı'yı ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardaoğlu, din hizmetleri ve dini bilgi eksiklikleri olduğu zaman bunun yerini yalan yanlış hizmetler ve bilgilerin doldurduğunu belirterek, "İşte biz de tarihimizle, milli manevi benliğimizle, laiklikle, demokrasiyle, çağdaş dünya ile bütünleşerek dinimizi insanlara en iyi şekilde anlatarak sunma arzusundayız" dedi. 

Müftülüğün bir programı için Çanakkale'ye gelen Bardakoğlu, Vali Orhan Kırlı'yı makamında ziyaret etti. Bardakoğlu, din görevlileriyle bir araya gelmeyi önemsediklerini belirterek, "Çünkü düşündüklerini sahada aktaracak olan onlar. Ankara'da merkezde birçok şeyi düşünmüş olmak yetmez. Düşündüklerimizi paylaşmamız, düşündüklerimizin nasıl algılandığını iyi yönetmemiz ve arkadaşlarımızla bazı konuları bizim daha ileriye götürmemiz gerekiyor. Din hizmetleri ve dini bilgi eksiklikleri olduğu zaman bunun yerini yalan yanlış hizmetler ve bilgiler dolduruyor. İşte biz de tarihimizle, milli manevi benliğimizle, laiklikle, demokrasiyle, çağdaş dünya ile bütünleşerek, dinimizi insanlara en iyi şekilde anlatarak sunma arzusundayız. Görevlilerimiz de bu gayret içerisindeler. Bu çalışma birlikte olur, yüz seksen bin görevlimiz var. Türkiye'de hem o zihniyet dönüşümünü, hem toplumun milletiyle, milletin de devletiyle, halkın da yöneticileriyle bütünleşmesini sağlıyoruz" dedi. 

Vali Orhan Kırlı da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın her sözü ve her cümlesi çok değerlidir. Değişen dünya şartlarında insanların düşüncelerine, değerlerine, inançlarına şekil ve istikamet verir" şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Vali Kırlı ile Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etti.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 14:23:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?