30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Başbuğ şehit annesinin elini öptü

BAŞBUĞ İLE ŞEHİT ANNESİ ARASINDA DUYGUSAL KUCAKLAŞMA

Çanakkale'de 18 Mart Deniz Zaferi törenlerine katılan Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile bir şehit annesi arasında duygusal anlar yaşandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Şehitler Abidesi'ndeki Çanakkale Deniz Zaferi kutlamalarına iştirak eden Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, tören bitiminde bir şehit annesinin yanına gitti.

Şırnak'ta şehit olan Halil İbrahim Sert'in annesi Halime Sert, "Oğlum" diyerek Başbuğ'un eline sarıldı. "Siz benim oğlum gibisiniz. Sizi görmeden, asker kokusu almadan yapamıyorum. İyi ki varsınız. Size minnetarım" diyen şehit annesi Halime Sert, Başbuğ'u duygulandırdı.

Genelkurmay Başkanı, elini öptüğü yaşlı kadına sarılıp, uzun süre sohbet etti. Sert'in sağlık durumunu soran Başbuğ, herhangi bir sıkıntısı olduğunda kendisine ulaşmasını istedi. Ağlayarak başını Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un göğsüne yaslayan şehit annesi, "Oğlun nerede şehit oldu" sorusu üzerine, "Şırnak, Besler Deresi" cevabını verdi. Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un "Unutmamışsın" sözü üzerine şehit annesi, "Unuturmuyum oğlum. Gittim oraları gördüm, dolaştım. Kurban olurum ben size" dedi. Şehit annesi ile Genelkurmay Başkanı arasındaki sıcak diyalog orada bulunanları da duygulandırdı. Şehit annesi, Genelkurmay Başkanı Başbuğ'a, "Siz Allah Allah diye gidenlerdensiniz" deyince, Başbuğ da bunun üzerine, Evet söylemedik mi" cevabını verdi.

BAŞBUĞ İLE ŞEHİT ANNESİ ARASINDA DUYGUSAL KUCAKLAŞMA
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 17:26:03
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 18:53:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?