5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Basın mensuplarına trafik semineri

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde görev yapan gazeteciler, "İçişleri Bakanlığı Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri" kapsamında hazırlanan slayt gösterisi ile yeni uygulamalar hakkında bilgilendirildi. 

Gelibolu İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında düzenlenen seminerde, son yıllarda sanayileşme ve şehirleşme, motorlu araç sayısında yaşanan önemli orandaki artışlar ve genç sürücü sayısının hızlı bir şekilde artmasının, trafik konusunda yeni çözümler üretmek gerekliliğini ortaya koyduğu belirtilerek, bu tespitler ışığında, bir ana proje hazırlandığı, trafik güvenliğinin sağlanmasında kısa, orta ve uzun vadeli faaliyetler ve hedeflerin belirlendiği açıklandı. Proje ve faaliyetlerin zamana bağlı olmayıp, süreklilik arz edecek şekilde uygulanacağı ve sonuçlarının ise titizlikle takip edilerek, elde edilen veriler doğrultusunda da gerekli ek tedbirler ve projelerin hayata geçirileceği ifade edildi. Projenin amacının karayollarında trafik düzenini sağlamak, trafik kazaları ve sonucundaki ölüm ve yaralanmalar ile maddi kayıpları azaltmaya yönelik önlemleri belirlemek ve uygulamak, yol kullanıcılarını trafik kuralları ve karşılaşabilecekleri riskler konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirme olduğu belirtildi. 

Gelibolu İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üstün, İçişleri Bakanlığı’nın yeni oluşturduğu projeler kapsamında, motosiklet sürücüleri, alkollü araç kullananlar, cep telefonu ile araç kullan sürücülere yönelik sürekli denetimlerde bulunulacağını, projedeki asıl amacın ise can ve mal kaybını en aza indirmek olduğunu söyledi. Üstün, ayrıca ilerleyen günlerde İlçe Milli Eğitim müdürlüğü işbirliği ile okullarda öğrencileri bilinçlendirmeye yönelik eğitim faaliyetlerinde bulunacaklarını ve trafik polisleri ile öğretmenlerin nezaretinde okul önlerinde güvenli geçişlerin sağlanacağını belirterek, “Yerel basın, radyo ve belediye anonsları ile vatandaşların bilgilendirilmesini sağlayacağız. Şoförler Odası ve kahvehanelerde de vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik bir takım faaliyetlerimiz olacak. Sürücülerin emniyet kemeri ve motosiklet kullanıcılarının ise kask takmaları yönünde uyarıyoruz. Kurallara uymayan sürücüler uyarılarak ceza kesilecek. Burada amacımız can ve mal kaybını en aza indirmektir. Bu yüzden vatandaşların kurallara uymaları gerekmektedir” dedi. 

Eğitim seminerine Anadolu Ajansı ve TRT Gelibolu temsilcisi Umut Özgan, İhlas Haber Ajansı Gelibolu temsilcisi Seçim Turşucu ve Doğan Haber Ajansı Gelibolu temsilcisi Doğan Zelova katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 17:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?