4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Başkanlar doğalgaz için toplandı

Belediye başkanları, doğalgaz konusunu görüşmek üzere biraraya geldi. 

Doğalgazla ısınmaya hazırlanan Çanakkale'de "Çagaz" adı altında kurulan Çanakkale Doğalgaz Dağıtım Şirketi ortakları, çalışmalar hakkında toplantı yaptı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın makamında biraraya gelen Çan, Biga, Bayramiç, Kepez, Ezine ve Gönen belediye başkanları, doğalgaz konusunda görüş alışverişinde bulundu. 

Gökhan, doğalgaz ihalesinin tamamlanmasının ardından Çagaz'ın kurulduğunu belirterek, "Kısa süre içerisinde ihaleyi alan firma inşaat çalışmalarına başlayacak. Bu firmanın inşaata başlayacağı bölgede 7 yerleşim yeri bulunuyor. Çanakkale merkez ile Çan, Biga, Bayramiç, Kepez, Ezine ve Gönen belediyeleri yer alıyor. İnşaat çalışmaları da Çanakkale merkez ile Çan'dan başlayacak. Doğalgaz tüketiminin fazla olması sebebiyle ilgili firma inşaatlara buralardan başlıyor. Çanakkale il merkezinde doğalgazın ana hattı Dardanel fabrikası önünden başlayarak Troya ve Atatürk Caddesi üzerinden Esenler Mahallesi'ne kadar uzanacak. İlk hedef bu ana hattı tamamlamak ve yıl başına kadar Plaj Mahallesi'ne doğalgazı verebilmek" dedi. 

Başkan Gökhan, gaz şirketinin yüzde 10'unun bedelsiz dağıtım hakkının bulunduğunu anlatarak, "Bu toplantıda bu yüzde 10'luk kısmı belediyeler arasında nasıl bölüştüreceğiz, onu tespit edeceğiz. Doğalgaz kazıların başlamasıyla yollar bozulacak. Belediye olarak bozulan yolların yeniden yapılmasına para harcamayacağız. Müteahhit firma bozduğu yolları kendisi yapacak. Asfalt yollarda ise belediye olarak kendilerine her türlü yardımı yapacağız" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 18:54:01
Güncelleme :26 Haziran 2006 Pazartesi 16:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?