5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Batmanlı izciler Çanakkale'de

Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen "Kardeşiz Projesi" kapsamında Çanakkale'ye gelen Batmanlı izciler, şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. 

20 Haziran'da başlayan ve belirli periyotlarla Çanakkale'ye gelen Batmanlı izcilerin son 200 kişiden oluşan bölümü Gelibolu Yarımadası'ndaki Kabatepe'de kamp alanında konakladıktan sonra dedelerinin yıllan önce savaştıkları yerleri gezip siperlerde yattı. Sabah saatlerinde de arabalı vapurla Çanakkale'ye geçen Batmanlı izciler, Çimenlik kalesini ziyaret edip bol bol fotoğraf çekti. Yetkililer, Batman'dan Çanakkale'ye bu yıl içinde 2 bin izcinin geleceğini belirterek, "Bu proje sayesinde Gelibolu Yarımadası'ndaki Kabatepe'de kamp alanına gelen Batmanlı izcilerimiz, buradaki izcilerle kamp yapıp, Çanakkale'de savaşan dedelerinin mezarlarını ziyaret ederek tarihi yerinde görüyorlar. Bir açık hava dershanesi olan tarihi yarımadada kalan izcilerimizin burada olması bizlere mutluluk veriyor" dedi. 

Bu arada bölgeye ilk kez geldiklerini belirten Batmanlı izciler ise, yıllar önce dedelerinin savaştıkları yerlerde kamp yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bu bölgeyi gezerken çok uygusal anlar yaşıyoruz. Bu tür kampların artarak devam etmesini istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 12:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Muhammed veysi çelik IP: 78.161.153.xxx Tarih : 28.10.2008 19:58:07

bence bu yaz kampı çok harikaydı şu anda orda olmak isterdim buse gidebilirsem çok mutlu olacağım ben 4 yıllık Batmanda 3 yıllık bir izci olarak daima hazırım