30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Bayramiç'te gergin gece!

BAYRAMİÇ’TE TÜRK KÜRT GERGİNLİĞİ

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde otogar önünde çıkan tartışmada olay çıkardığı ileri sürülen dört güneydoğulunun emniyet birimleri tarafından karakola götürülmek istenmesi sırasında polise saldırması vatandaşları galeyana getirdi.

İddiaya göre otogar önünde meydana gelen tartışmada 4 güneydoğulu, Bayramiç'te yaşamını sürdüren bazı kişilerle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından emniyet müdürlüğüne götürülen dört kişi halk tarafından linç edilmek için dışarı çıkarılmak istendi. Olayları duyan yüzlerce Bayramiçli de kısa sürede Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Kısa süreli gerginliği ardından halk yürüyüşe geçti. Atatürk caddesi boyunca yürüyerek slogan atan halk “Bayramiç halkı buraya, Kürtler dışarı. Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde slogan attı.

Yaklaşık 1000 kişilik gurup güneydoğulu vatandaşların yaşadığı harmanlık mahallesine doğru yürüyüşe geçti. İlçe kaymakamı Şahin Aslan,İlçe Emniyet Amiri Alaaddin Tekin,İlçe Jandarma Bölük Komutanı Sedat Atıcı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ergun Tüzgen halkı sakinleştirmeye çalıştı. Tepecik mahallesi harmanlık bölgesinde bulunan halk çevreden gelen silah sesleri üzerine daha da gerginleşti. Tekrar yürüyüşe geçen topluluk bir evin camlarını kırdı. İlçe kaymakamının, ilçe jandarma bölük komutanı ve belediye başkan yardımcısının çabaları ile halk sakinleştirildi. Ezine ve Çanakkale’den takviye kuvvetlerin gelmesiyle olaylar büyümeden bastırıldı.

Öte yandan iddiaya göre yaklaşık 2 ay önce de ilçede meydana gelen olayda 2 Güneydoğulu, Bayramiçli bir kişiyi bıçaklamış ve bunun ardından bölgede aynı şekilde olaylar meydana gelmişti.

BAYRAMİÇ’TE TÜRK KÜRT GERGİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 02:48:05
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 09:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?