5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Bebek dostu ama doktor yok!

'Bebek dostu' olarak seçilen Gelibolu Devlet Hastanesi'nde çocuk doktoru kalmadı! Geçen hafta doktorsuzluk nedeniyle başka hastaneye sevk edilen bir bebek yolda öldü


Sağlık Bakanlığı tarafından 4 yıl önce 'bebek dostu' olarak seçilen Gelibolu Devlet Hastanesi'nde şu anda çocuk doktoru yok. Acil vakalarda askeri hastaneden doktor çağrılıyor!
Gelibolu Devlet Hastanesi, uygulamaları ve özellikle bebeklere gösterilen ilgi nedeniyle 'bebek dostu' olarak seçildi. Ancak geçen aylarda hastaneden önce bir kulak-burun-boğaz, bir ortopedi, bir de genel cerrahi doktoru çeşitli nedenlerle ayrıldı. Hamile olan çocuk doktoru Gonca Sandal iki ay önce doğum iznine çıktı. Diğer çocuk doktoru Mesut Kılınç da bir ay önce Çanakkale'deki bir özel hastaneye transfer oldu. Doğum izninde olan Sandal'ın izni bittikten sonra, ihtisas yapma hakkı kazandığı için Ankara'ya gideceği, bu nedenle göreve başlamayacağı öğrenildi. Doktorların ayrılmaları üzerine hastanede çocuk doktoru kalmadı.


Bebek yolda öldü
Doktorsuzluk yüzünden Gelibolu'da geçen hafta üzücü bir olay yaşandı. Gelibolu Devlet Hastanesi'nde müdahale edecek çocuk doktoru bulunamadığı için Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edilen 4 günlük bir bebek yolda öldü.
Ayşegül ve Ahmet Çergal çifti, evde süt içirirken nefes alamadığını fark ettikleri erkek bebeklerini Gelibolu Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirdi. Doktorun ilk müdahaleyi yaptığı bebek için ilçedeki askeri hastaneden çocuk doktoru çağrıldı. Ancak acil serviste görevli pratisyen hekim, zaman kaybedilmemesi için bebeği Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Arabalı vapurla Lapseki ilçesine geçen ambulans Çanakkale'ye doğru yol aldığı sırada refakatçi olarak bulunan babaanne Aliye Çergal fenalaştı. Bunun üzerine ambulans Lapseki'ye dönerek babaanneyi hastaneye bıraktı. Hasta bebek Çanakkale Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldığında öldü. Baba Ahmet Çergal, Gelibolu Devlet Hastanesi'nde çocuk doktoru bulunmamasına tepki gösterdi.



'Yeni doktor atanacak'

Gelibolu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Seyhan Arslan, hastanede birçok branşta doktor eksiğinin bulunduğunu belirterek, "Özellikle çocuk doktorlarının ikisinin birden ayrılmasından hastanemiz olumsuz etkilendi. Durumu İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirdik. Giden doktorların yerine yenilerinin atanmasını bekliyoruz. Ancak en azından geçici olarak bir çocuk doktorunun görevlendirilmesi gerekir" dedi. Arslan, doktor olmadığı için başka hastaneye sevk edilen bebeğin yolda ölmesi konusunda da şöyle konuştu:
"Bebek hastaneye geç getirilmişti. Buna rağmen acil servis doktorumuz ilk müdahaleyi yaptı. Burada yapılacak fazla bir şey olmadığı için Çanakkale'ye sevk edildi. Ancak, yoldaki başka bir talihsiz olay da zaman kaybına neden olmuş."

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 14:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?