3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANAKKALE

Belediye Başkanı iddiaları yalanladı

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, halk otobüslerinin kendi benzin istasyonundan yakıt aldığı yönündeki iddiaları yalanladı.
 
CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Halk otobüslerinin benzinlerini, bana ait benzin istasyonundan aldıkları söylenmiş. Bu konu artık kapanmıştır. Önceden bu konuda açıklama yapmışım. Bu konu bir süre önce belediye meclisinde de konuşulmuştu ve şahsi işler ile belediye işinin farklı olduğu belirtilerek, bu konuların karıştırılmaması konusunda ortak karara varılmıştı" dedi.
 
Başkan Gökhan, bir basın mensubunun, "Belediye başkanı olarak halk otobüslerinin benzinlerinin size ait benzin istasyonundan benzin almaları etik mi?" sorusu üzerine ise şu açıklamayı yaptı:
 
"Neden etik olmasın? Benim bu işim şahsıma ait ticari bir iş. Ben bu kişilere 'Gelin buradan zorla benzin alın' demedim. Kendileri gelip bana bazı yerlerden teklif aldıklarını ve en uygununu bana ait benzin istasyonu olduğunu söyleyerek, benzini buradan alacaklarını belirttiler.
Ben de kendilerine defalarca 'Bakın. İsteyen istediği yerden benzin alabilir. Bu konuda kendilerini manevi olarak rahatsız hissedenler varsa gidebilirler' dedim. Eğer ben bu kişilere zorla 'Buradan benzin alacaksınız' deseydim işte o zaman ben suçluydum. Bu bir ticaret. Buradan ben belediyeye benzin satmıyorum. Bir firma teklif vermiş ve burasını seçmiş. Neden buradan benzin alamasın" diye konuştu.
Başkan Gökhan, bu gibi konularda çok hassas olduğunu ifade ederek, "Bu ve bunun gibi konulara çok dikkat ederim. Çünkü bizler belediye başkanı olarak herkesin gözünün önündeyiz. Yapacağımız her hata göze batar. Benzin istasyonunda olabilecek bir hatanın manşetlere taşınacağını da bilirim. Neden kendimi bu konularda zor durumda bırakayım?" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 16:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?