25
Nisan
2024
Perşembe
ÇANAKKALE

Belediye baskınına 4 tutuklama

ÇANAKKALE’nin Gelibolu İlçesi Belediyesi’ne polis tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9’u belediye personeli 12 kişiden aralarında Su ve Kanalizasyon Amiri E.A.’nın da bulunduğu 4’ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheliler ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Çanakkale Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri geçen salı günü, CHP’li Gelibolu Belediyesi’ne düzenlediği operasyon kapsamında, 9’u belediye personeli toplam 12 kişiyi gözaltına alındı. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 27 aylık genel çöp toplama ihalesinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle düzenlenen operasyonda, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü birimindeki bazı belge ve bilgisayarlara ait hard disklere polis tarafından incelenmek üzere el konuldu.

BİRİM AMİRİ TUTUKLANDI

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan zanlılar, dün Gelibolu Adliyesi’ne getirildi. Burada savcıya ifade veren 12 kişiden 8’i serbest bırakıldı. Diğer 4 kişi ise mahkemeye çıkartıldı. Hakim karşısına çıkan Su ve Kanalizasyon Amiri E.A., memurlar B.S., S.C. ve özel çöp şirketi müdürü V.Y. ihalede usulsüzlük suçlamasıyla tutuklandı. Tutuklamalara, avukatlar tarafından itiraz edileceeği belirtildi.  

...
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2013 Perşembe 17:42:24
Güncelleme :25 Temmuz 2013 Perşembe 17:44:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?