5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Belediyeden karne hediyesi

Çanakkale merkeze bağlı Kepez belde belediyesi, il merkezindeki 2 bin ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencisine karne hediyesi olarak satranç masal kitabı ile satranç takımı dağıttı. 

Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen kitap ve satranç takımı dağıtım törenine katılan Kepez Belediye Başkanı İsmail Yaşar Oğuz, belediye olarak kültürel çalışmalara da önem verdiklerini ifade ederek, “Kepez belediyesi olarak halka hizmet anlayışının sadece su ve yoldan ibaret olmadığını biliyoruz. Benimsediğimiz ve inandığımız belediyecilik anlayışımız gereği sosyal ve kültürel hizmetlere de ağırlık veriyoruz. Bu nedenle kültür hizmetlerimiz çerçevesinde Çanakkale ve Kepez’de öğrenim gören ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencilerimizin gelişimlerine katkıda bulunmak, boş vakitlerini değerlendirmelerini sağlamak ve satrancı sevdirmek amacıyla hazırladığımız satranç masalı adlı kitabımız ile satranç takımını öğrencilerimize karne hediyesi olarak dağıtmak istedik” dedi. 

Kitap ve satranç takımının dağıtımını özellikle Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu’ndan başlattıklarını da belirten Kepez Belediye Başkanı İsmail Yaşar Oğuz, “Kepez benim okuduğum ilk okul. İlkokulun ilk iki senesini burada okudum. Bu sebeple bu kitapları ve satranç takımlarını ilk olarak buradan dağıtmaya başlamak benim için ayrı bir önem taşıyor” dedi. 

Belediye Başkanı İsmail Yaşar Oğuz daha sonra Okul Müdürü İlhan Kurt ile birlikte birinci sınıf öğrencilerine kitaplarla satranç takımlarını dağıttı.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 12:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?