5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Belediyeden örnek proje

Çanakkale Belediyesi, 65 yaş üzeri vatandaşların çeşitli faaliyetlere katılarak vakit geçirebileceği "Altın Yıllar Yaşam Merkezi"ni törenle açıldı.

Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü ortaklığında yürütülen Çanakkale Belediyesi Altın Yıllar Yaşam Merkezi törenle hizmete girdi. Merkezde 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik ücretsiz faaliyetler tertiplenecek. Merkezde resim, müzik, beyin sporları, el becerileri ve hobi atölyeleri, çiçek serası gibi alanlarda çalışmalar yapılacak. Merkeze gelenler evlerinden alınıp tekrar evlerine bırakılacak.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Altın Yıllar Yaşam Merkezi'den 65 yaş üzeri olanlar yararlanacak. Yaşlı bakılan evlerde sıkıntı yaşanmakta. Halbuki onlar da sağlıklı insanlar, sadece desteğe ihtiyaçları var. Bu projeyle onlara destek vermek istiyoruz. 65 yaş üstü olup da sosyalleşmek isteyen ya da bakıma ihtiyacı olan yaşlılarımız günü birlik burada zaman geçirebilirler. İstedikleri kadar buradan faydalanabilirler" dedi.

Merkeze gelen yaşlılar, "Buraya gelip hep beraber oluyoruz. Çeşitli faaliyetler yaparak zaman geçiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dediler.  

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2013 Çarşamba 19:01:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?