5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Belediyenin hizmet binası açıldı

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde önceden hükümet konağı olarak kullanılan ve yandıktan sonra da belediyeye devredilen tarihi yapı onarımın ardından yeni belediye binası olarak hizmete açıldı. 

Mülkiyetinin belediyeye geçmesinin ardından, tarihi bina olması sebebiyle aslına sadık kalınarak iç ve dış onarımı yapılan yeni belediye hizmet binası yapılan törenle hizmete açıldı. Yeni belediye binasının açılışı nedeni ile düzenlenen törende konuşan Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Gelibolu’nun her alanda gelişmekte olduğunu görmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Tarihsel kimliği ve coğrafi konumu itibari ile sadece Türkiye’nin değil dünya ülkelerininde hafızalarında yer edinen Gelibolu, çalışkan belediye başkanımız sayesinde hakkettiği yere emin adımlarla ilerliyor. Gelibolu’ya önemli yatırımların geldiğini veya gelmek üzere olduğunu biliyoruz ve seviniyoruz. Bunun sadece Gelibolu’ya değil, bütün İlimize de katkısı olacakt. Atıl bir binayı böyle güzel bir hizmet binasına dönüştüren başkanımızı kutluyorum” dedi. 

Kaymakam Adnan Çakıroğlu ise, yaptığı konuşmasında Gelibolu’nun çehresinin geliştirilmesi için el birliği ile çalıştıklarını belirterek, “Böyle güzel bir binayı halkımıza kazandırdığı için kendisine teşekkür ediyoruz” dedi. 

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Müjdat Kuşku ve Mehmet Daniş yaptıkları konuşmada Gelibolu’nun hakkettiği bütün hizmetleri alacağını belirterek, “Bakın, Gelibolu eğitim şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Başkanımızın çabaları ile buraya birkaç gemi tersanesi ve bunun yanında birkaç üniversitede gelmeye çalışıyor. Biz başkanımıza güveniyor ve getireceği hizmetlerinin tam destekçisi olacağız” dediler. 

Belediye Başkanı Cihat Bingöl ise, ilçenin her geçen geliştiğini belirterek, “21. yüzyılda hiç eskimeyen yüzüyle bir kültür şehri, çeşitli çalışmalar sonucu yenilenen görüntüsüyle, bir turizm merkezi olarak kalmasını umut ettiğimiz şehrimizde yapılan Avrupa kentine yakışır çalışmalar halkımızın teveccühlerini kazanmış ve bizlerin haklı gururu olmuştur. Açılışını yaptığımız yeni belediye binamız, Gelibolu’muzun hiç eskimeyen yüzüne yeni bir fotoğraf olarak eklenecektir. Eski hükümet konağımız olan bu tarihi yapının kurdelesini kesiyor olmak eminim ki herkesin mutluluk kaynağıdır” dedi. 

Yeni belediye binasının açılışı nedeni ile düzenlenen törene Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Gelibolu Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş, Müjdat Kuşku, Evreşe, Kavak ve Bolayır belde başkanları, Aksoy Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aksoy, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 12:44:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?