6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Belediyenin 'popstar'ı medyanınkini aratmadı

Çanakkale Belediyesi tarafından ortaöğretim kurumları arasında tertiplenen pop müziği ve ses yarışması, büyük ilgi gördü.

90. Yıl Gösteri Merkezi’nde düzenlenen yarışmada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, gençlere büyük önem verdiklerini belirterek, "Kısa bir süre önce yaptığımız bir toplantıda gençler, böyle bir müzik yarışması yapıp yapamayacağımızı sordu. Ben de, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak, boş zamanlarını değerlendirmelerini sağlamak için böyle bir yarışma düzenlenmesini düşündüm. Bu bir başlangıç. Gelecek yıllarda daha geniş kapsamlı olarak bu yarışmayı yapacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 9 kişilik jürinin karşısına çıkan Biga Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Milli Piyango Anadolu Lisesi, Çanakkale Fen Lisesi ve Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri grup halinde 4 eseri seslendirdi. Yarışmaya tek olarak solo gitarla katılan Milli Piyango Anadolu Lisesi’nden Gözde Öğretmen isimli öğrenci, yine pop dalındaki 4 eseri okudu.

Her yarışmacının 20 dakika sahnede kaldığı yarışmada en fazla ilgiyi ise Biga Mehmet Akif Ersoy Lisesi gördü. Solist Esin Ceylan’ın seslendirdiği "Gel Gör Beni Aşk Neyledi" isimli eserin okunması sırasında sahneye semazenler çıktı. Şarkının sona ermesinin ardından öğrenciler, uzun süre alkışlandı. 43.40 puan alan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri grup halinde 1. oldu. Yarışma sonunda, dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yarışmayı Vali Yardımcısı Hasan Şenses, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tümamiral Veysel Kösele, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ile çok sayıda öğrenci ve veli izledi. Öğrencilerin şarkılar sırasında yaptıkları tezahüratlar dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2005 Perşembe 12:41:50
Güncelleme :5 Haziran 2005 Pazar 14:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?