6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Beyaz bayram

14 Mart Tıp Bayramı, Çanakkale’de törenlerle kutlanıyor.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene, Sağlık İl Müdürü İlhan Güney’in yanı sıra Tabip Odası Başkanı Azem Ülkü, Deniz, Devlet ve Şehitlik devlet hastanelerinde görev yapan doktorlar ile Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Sağlık Müdürü İlhan Güney, 14 Mart kutlamalarının insanlık tarihiyle eş zamanlı olan tıp mesleğine bir ivme kazandırdığını belirterek, "İnsanoğlu genelde unutkandır. Derdimiz veya bir rahatsızlığımız yokken bazen varlığımızı bile unutuveririz. Gençliğimizi, sağlığımızı, derin bir rahatlığın kolları arasında harcar, zaman ve varlığımızı tüketiriz. Ne zaman ki sağlığımız bozulur, rahatlığımız ve unutkanlığımızı sona erer, işte sağlık çalışanı o zaman hatırlanır. Çünkü sağlık çalışanı olmak, herkesin unuttuğunu hatırlamak demektir. Her şeye rağmen herkesten yana olmak ve herkesin tükendiği yerde var olarak yeni bir başlangıç yapmak demektir. Sağlık çalışanı olmanın eşsiz yalnızlığını, bu zor yükünü omuzlamak kolay değildir. Kıymetli ve vazgeçilmezliği en son fark edilen insan sağlığını yönetmek, sağlığın önemini ve gereklerini topluma anlatmak ise bir o kadar zor ve kutsal bir görevdir" dedi.

Tabip Odası Başkanı Azem Ülkü de, tıp eğitiminin 178 yıl öncesine dayandığını belirterek, "Günümüzden tam 178 yıl önce 14 Mart 1827 tarihinde Osmanlı Padişahı Sultan Mahmud zamanında Tıphane-i Amire adı altında açılan okul, ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilir. Bu yüzden 14 Mart ’Tıp Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Bizler aldığımız eğitim gereği ülke meselelerine karşı her zaman duyarlı olduk. Bundan sonra da hassasiyetimiz sürecek. Bu günlerde sağlık sisteminde büyük değişimler yaşanıyor. Bu değişim kararlarında biz hekimlerin ve sağlık çalışanlarının da görüşlerinin alınması gerekmektedir. Çanakkale Tabip Odası ve Türk Tabipler Birliği olarak bu konuların takipçisiyiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2005 Pazartesi 12:41:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?