5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Biga'da doğalgaz sevinci

Çanakkale’nin Biga ilçesinde 1 yıldan buyana devam eden doğalgaz hattı boru döşeme çalışmalarının tamamlandığı ve ilçeye gaz verilmeye başlandığı açıklandı. 

Çanakkalegaz Doğalgaz A.Ş. Bölge Müdürü Muhammet Aloğlu, Biga’da 2007 yılında başlanan doğal hattı boru döşeme çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek, “Bu 1 yıllık süre içerisinde hummalı bir çalışma yapan ekiplerimiz ilçede 6,5 kilometre çelik, 25 kilometre poliüretan ve 6 kilometre de bina bağlantı borusu olmak üzere yaklaşık 38 kilometrelik bir boru döşeme çalışması yaptı. Önceki gün içinde de ilçeye gaz verilmeye başlandı. İlçede abonelerimizin bina giriş kutularına kadar gaz geldi. Bugünden itibaren vatandaşlarımız gerekli abonelik işlemlerini yaparak ilçede gaz kullanabilecekler. Hedefimiz Biga’da 3 bin aboneye ulaşmak” dedi. 

Aloğlu, Biga’nın dışında Bayramiç ve Ezine ilçelerinde de doğalgaz hat çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Bayramiç ve Ezine’de bu yıl çalışmalarımızı faal olarak sürdüremedik. Bu yıl ilk 6 aydaki hedefimiz 1 ay içerisinde gazı ilçe girişine kadar getirmek. Duruma göre ikinci 6 ayda bu ilçelerimizde de yatırımlarımıza ağırlık verebiliriz” dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 10:52:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mert Işık IP: 88.229.60.xxx Tarih : 4.06.2008 21:16:02

Herkes kullansa keşke bu temiz gazı.