30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Biga'da tehlikeli gerginlik

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, kapalı pazar yerinde yapılan düğünde Kürkçe müzik çalınması sebebiyle çıkan olayların ardından gerginlik sürüyor

Edinilen bilgilere göre, dün gece kapalı pazar yerinde yapılan düğünde çalan Kürtçe müziğin kapatılmasını isteyen grupla düğün sahipleri arasında kavga çıktı. Taşlı sopalı kavgayı, polis ekipleri havaya ateş açarak ayırmaya çalıştı.

Emniyet güçlerinin yetersiz kalması üzerine İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı askerler ve Çanakkale il merkezinden 20 kişilik çevik kuvvet ekibi bölgeye sevk edildi. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda bir grubun toplanarak gösteri yapacağı ihbarını alan emniyet güçleri güvenlik tedbirlerini arttırdı. 08.30'dan itibaren meydanda biriken gençler slogan atmadan ve taşkınlık çıkarmadan 11.00 sıralarında dağıldı.

Emniyet birimleri herhangi bir taşkınlığa veya izinsiz gösteri ihtimaline karşı Cumhuriyet Meydanı'nda teyakkuzda bekliyor.

Eski Tekel binasına saldırı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, dün gece bir düğünde Kürtçe müzik çalınması yüzünden çıkan kavganın ardından eski Tekel binasının camları kimliği belirsiz kişilerce taşlanarak kırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Biga Belediyesi tarafından restore edilen ve "Kültür Evi" olarak hizmete açılması planlanan eski Tekel binası ile civarda bulunan bir fırına ait simit arabasının camları gece 03.30 sıralarında kimliği belirsiz kişilerce kırıldı.

Polis, camların kırılmasının düğünde çıkan kavga ile alakalı olup olmadığını araştırıyor. Öte yandan, polis ilçede herhangi bir gerginlik yaşanmasını engellemek maksadıyla tedbir aldı

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 23:01:13
Güncelleme :24 Eylül 2009 Perşembe 00:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tacettin yazgan IP: 85.98.179.xxx Tarih : 25.09.2009 10:37:52

bir siyasi kuruluşun temsilcilerin bu kadar mal olduğunu bir kez daha kanıtlandı.bu kadar çabuk galeyana gelen başka siyasi bir taraf varmı.hüsumeti olan iki tarafın en mutlu günün nasıl zehir ederim politikasını güden tarafın yanıda yer alan siyasi görüşlüler birde çan ı arayıp otobüsle atlayın gelin diye aramışlar. arkadaşlar ülke kurtarıyorlarda çok önemli bir misyonları var.dokunmayın sakın.siz ülkeyi kurtarmıyorsunuz dış ülkelerin aynı bu düğün meselesi gibi etnik çatışması çıkarıp ülkeyi bölmeye çalışan afedersiniz yerinde olduğu için önünü görmeyen algılama güçlüyü olan mal insanlarsınız.hala anlayamadıysanız size yuh yani