5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Biga'da yeni gıda tesisi üretime geçti

Çanakkale’nin Biga ilçesinde her geçen gün gelişen Organize Sanayi Bölgesi’ne yeni yatırımcılar gelmeye devam ediyor. 

Biga Kaymakamı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gündoğan, organize sanayi bölgesine ilginin her geçen gün arttığını belirterek, “Son olarak da Ceylan Gıda Pazarlama A.Ş. Biga Organize Sanayi Bölgesinde 179 ada 2 No’lu parselde inşaat çalışmalarını kısa süre içerisinde tamamlayıp işyeri açma ve kullanma ruhsatını alarak üretime geçti. Süt ve süt ürünleri işleme tesisinde 10 kişi ile üretime geçen firma ileriki aşamalarda iş ve işçi kapasitesini arttıracak. Süt işleme konusunda Biga’ya önemli katkılar sağlayacak firma süt ihtiyacını bölge köylerden temin edecek” dedi. 

Mustafa Gündoğan, OSB’de üretime gecen firma sayısının gün geçtikçe arttığını da belirterek, “Şuan itibariyle organize sanayi bölgesinde 10 firma üretime geçti. 5 firmanın da inşaatı devam ediyor” şeklinde konuştu. 

Bölge Müdürü Mustafa Yalçın ise bölgede yatırım yapmak isteyen firmalarla görüşmelerin yapıldığını ve 2008 yılı içerisinde 8 firmanın daha inşaata başlayacağını ifade etti. 

Bu arada Ceylan Gıda Pazarlama A.Ş. arsa bedelinin tamamını ödemiş ve üretime geçmiş olduğundan tapu talebi uygun bulundu ve firmaya Biga Kaymakamı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gündoğan ve OSB Bölge Müdürü Mustafa Yalçın tarafından tapusu teslim edildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 17:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?