6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Bir günlük onur

Çanakkale’de 22 engelli, Boğaz ve Garnizon Komutanlığı’nda 1 günlük askerlik yaptı. Engelli olmaları sebebiyle askerlik yapamayan Çanakkaleli 22 kişi, Güvenlik Tabur Komutanlığı’nda eğitim gördü.

Sabah askeriyeye eşleri ve çocuklarıyla gelen engelliler, ilk önce denizci elbiselerini giydi. Ardından 22 engelliye yanaşık düzen eğitimiyle silahlar tanıtıldı.

Büyük bir dikkatle kendilerine anlatılanları dinleyen engelliler, tek tek silahları kullandı. Engelli olmaları sebebiyle yıllardır askerlik yapamadıklarını belirten özürlüler, "Yıllardır askerlik yapamamanın üzüntüsünü yaşıyorduk. Keşke 18 ay askerlik yapabilsek. 1 gün askerlik yapmak bile bizim için çok büyük bir şeref. Bu konuda bizlere yardımcı olanlara teşekkür ediyoruz" dedi.
Askeriyeye ailesiyle gelen Remzi Çetin ve çocukları, herkesin ilgi odağı oldu. Komutanların silahlar hakkında bilgi verdiği sırada, Aylin ve Fatmanur, babalarının yanından hiç ayrılmadı. Zaman zaman babalarının elini tutan 2 minik kız, silahları tek tek inceledi. Babalarının askerlik yapmasını seyrederken çok mutlu olduklarını belirten Aylin ve Fatmanur Çetin, "Babam hep askerliğini yapamamaktan şikayetçiydi. Şimdi onun en büyük hayali gerçek oldu. Bir günlük de olsa asker olduğu için mutluyuz" diye konuştu.

22 engelli daha sonra askeri gemiyle Çanakkale Boğazı’nı gezip, akşam saatlerinde Çimenlik Kalesi girişinde düzenlenecek olan yemin merasimine katılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 14:56:41
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 17:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?