5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Boğaz ulaşımına yüzde yüz zam

Boğaz ulaşımına yüzde yüz zam 2008 yılı hedefi yüzde 4 olarak belirlenirken, bu oran piyasaların kontrolden çıkmasıyla daha şimdiden yüzde 10.7’ye yükseldi.


Yağmur gibi gelen zamlar kervanına son olarak Çanakkale Boğazı deniz taşımacılığı da katıldı ancak Gestaş, Nisan ayı enflasyonun da üzerine çıkarak araç taşıma ücretlerine yüzde 100 zam yaptı. 

Zamlı tarife; Çanakkale-Eceabat, Gelibolu-Lapseki seferlerinin yanı sıra ada ulaşımı yapan gemilerde de geçerli olarak yürürlüğe girdi. İskelelerde alanın otopark ücretleri de hesaba katıldığında; bir vatandaşın otomobilini Gelibolu’dan Lapseki’ye geçirmek için 23 YTL gibi bir ücret ödemesi gerekiyor. Çanakkale Boğazı ve adalar deniz ulaşımını sağlayan Gestaş, araç geçiş ücretlerini yönetim kurulu kararıyla yüzde yüz oranında zamlandırdı. Zamlı tarife hafta başından itibaren yürürlüğe girerken Türkiye’nin içinde bulunduğu enflasyonist durumun bir başka yüzü de ortaya çıktı. Çizilen pembe tablolar ve global gelişmelere bağlı olarak ekonomide zorunlu hedef değişikliği yapıldığı savunulsa da 2008 yılı için öngürülen tek haneli enflasyon rakamları hayalin ötesine taşınamadı. Halkın temel ihtiyaçları için kullanılan malzemeler dışında DİE tarafından yapılan tespitlerde Türkiye’nin Nisan ayı enflasyon rakamı bir yıllık ortalamaya göre; 10.7 gösterilse de Gestaş, son zamanlarda artan mazot fiyatları ve diğer girdileri gerekçe göstererek ulaşım tarifesini yüzde yüz oranında zamlandırmak zorunda kaldı. Zamlı tarife; Çanakkale-Eceabat, Gelibolu-Lapseki seferlerinin yanı sıra ada ulaşımı yapan gemilerde de geçerli olarak yürürlüğe girdi. İskelelerde alanın otopark ücretleri de hesaba katıldığında; bir vatandaşın otomobilini Gelibolu’dan Lapseki’ye geçirmek için 23 YTL gibi bir ücret ödemesi gerekiyor.

Trakya Net Haber
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 15:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?