4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Boğaz yüzer vinç için trafiğe kapatıldı

Çanakkale Boğazı, Akçakoca'da doğalgaz arayacak olan dev yüzer vincin geçişi sebebiyle tek taraflı olarak deniz trafiğine kapatıldı. 

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bolu Akçakoca açıklarında doğalgaz aramada kullanılacak olan 48 metre eninde ve 88 metre yüksekliğindeki Avustralya bayraklı "Advood Sout Herncross" isimli dev yüzer vinç, saat 08.00 sıralarında Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı. Güvenlik açısından Deniz Trafik İstasyonu (VTS), saat 06.00'dan itibaren Çanakkale Boğazı'nı tek taraflı olarak deniz trafiğine kapattı. İtalyan bayraklı "Metsette" isimli römorkör tarafından çekilen dev yüzer vincin geçişi sırasında herhangi bir kazanın meydana gelmemesi için 4 römorkör refakat etti. 

Boğazın en dar yeri olan Kilitbahir önlerine saat 10.05 sıralarında gelen vinci, Çanakkaleliler de meraklı gözlerle seyretti. Şiddetli poyraz fırtınası ve akıntı sebebiyle güçlükle çekilen yüzer vincin Çanakkale Boğazı'ndan geçişine kadar güvenli şekilde seyrinin temini için Deniz Trafik İstasyonu (VTS) yetkilileri de telsiz kanlı ile arkadan gelen gemileri dikkatli olmaları hususunda uyardı. Akçakoca açıklarında denizde doğalgaz aramakta kullanılacak olan dev yüzer vincin geçmesinin ardından boğazın yeniden trafiğe açılacağı belirtildi. 



























İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2006 Cumartesi 14:13:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?