4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Boğaza dev bayrak

Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı tarafından yaptırılan 96 metrekare ebadındaki dev Türk bayrağı, boğazdan geçen gemilerin rahatça görebileceği 18 Mart Tepesi'ndeki 45 metre yüksekliğindeki direkte dalgalanmaya başladı.

Boğaz ve Garnizon Komutanlığı yetkilileri, uzun süredir bölgeye dev bir Türk bayrağı konulması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "8x12 yani 96 metrekare ebadındaki Türk bayrağını boğazdan geçen bütün gemilerin rahatça görebilecekleri 18 Mart Tepesi'ndeki 45 metre yükseklikteki direğin ucuna yerleştirdik. Şanlı bayrağımız bu tepede dalgalanmaya başladı" dedi.

Bu arada, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, dev Türk bayrağının 18 Mart Tepesi'ne yerleştirilmesine sevindiklerini ifade ederek, "Yakında aynı bölgenin arka kesimine Özgürlük Parkı yapacağız. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Çanakkaleliler de sabah gezinti yapmak için çıktıkları kordon boyunda, dalgalanan dev Türk bayrağını görünce sevindi.

.
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2006 Cumartesi 12:55:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Veysiye Arslanargun IP: 85.107.62.xxx Tarih : 17.03.2006 02:21:42
Çanakkale Şehitlerinin anısınada ancak bu yakışırdı. Mükemmel bir hizmet olmuş,yetkililere emeği geçenlere sonsuz teşekkürler Allah Şanlı Bayrağımıza sonsuza kadar layık olduğu yerde dalgalanmayı nasip etsin.Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN ve tüm şehitlerimizin ruhu şadolsun.