30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Boğazda kereste avı

ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA KERESTE AVI

Marmara Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giren bir gemiden şiddetli fırtına sebebiyle denize düşen tonlarca kereste, sahillere vurdu. Deniz kenarlarında kereste avına çıkan vatandaşlar, traktörlere yükledikleri kalasları evlerine götürmeye başladı.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Çanakkale Boğazı'nın Marmara Denizi girişinde, Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesi ve Adatepe köyü sahiline sabah saatlerinde çok sayıda kereste ve tahta parçası vurdu. Kerestelerin her birinin boyunun 5 metreye ulaştığı ve 10x10 ebadında olduğu belirtilirken, sahil adeta ana baba gününe döndü. Kereste avına çıkan köylüler, buldukları 5 metrelik kalasları traktörlere koyarak evlerine götürmeye başladı.

Marmara Denizi girişinde fırtınaya yakalanan bir geminin yükünün kayması sonucu denize düştüğü öğrenilen balyaların deniz içinde dağılması sonucu, boğaz adeta kereste tarlası haline geldi. Çanakkale Deniz Trafik Hizmetleri Merkezi de başıboş halde yüzen keresteler sebebiyle gemi kaptanlarını dikkatli olmaları konusunda telsiz vasıtasıyla uyardı.

Bu arada Lapseki'de jandarma ekipleri denizden toplanan kerestelerin yüklendiği bir traktörü bağladı. Jandarma yetkilileri, kendilerine talimat gelmesi halinde keresteleri vatandaşlara geri vereceklerini ifade etti.

ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA KERESTE AVI
ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA KERESTE AVI
ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA KERESTE AVI
ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA KERESTE AVI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2010 Cuma 16:18:03
Güncelleme :29 Ekim 2010 Cuma 18:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?