6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Bomba Sırtı’nda otopark ısrarı

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Çanakkale savaşlarında göğüs göğüse çarpışmaların yaşandığı Bomba Sırtı mevkiindeki otopark yapılan alanın kurul kararıyla belirlendiğini söyledi. 

 Pepe, Gelibolu Milli Parkı’nda gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bir kurul oluşturulduğunu anımsatarak, “Bir tek şehidimizin ruhunu incitmek istemeyiz” dedi.

Ekim ayında yapımına başlanan ve kısa sürede bitirilen Bomba Sırtı’ndaki otoparkla ilgili t artışmalar sürüyor.

Gelibolu Yarımadası’nda yapılan çalışmaları incelemek için bölgeye giden Çevre ve Orman Bakanı Pepe, otoparkla ilgili açıklamalarda bulundu. Ana tanıtım merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pepe, otopark yapılacak bölgenin bir kurul tarafından saptandığını vurguladı. Pepe, “Burada her taraftan şehit kanlarının ve kemiklerinin olduğu bir coğrafya içerisinde, zaten titiz hareket edilmesi bir yer. Biz buranın bilincindeyiz. Onun için bir tek şehidimizin ruhunu incitmek istemeyiz. Buradaki kurul bizim projelerimizi nerede onay ediyorsa onu yapıyoruz. Onaylamazsa yapmıyoruz. Bu kurul gelişme planında ve buradaki coğrafyanın onların elindeki dokümanların kendilerine vermiş olduğu doğru bilgiler altında bizi de yönlendiriyorlar” dedi.

Bakan Pepe, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Uygulama Projesi’nin, bakanlığın prestij çalışması olduğunu da belirtti.

aa
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 08:14:59
Güncelleme :3 Ocak 2005 Pazartesi 12:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?