30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Bu aşk 'açılım'ı bekleyemedi!

Çanakkale'de yaşayan bir genç, internette tanışıp aşık olduğu Şanlıurfalı genç kızı kaçırdı. Kızın ailesi bu evliliğe razı olmayınca, devreye kendisi de Şanlıurfalı olan Bayramiç Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı girdi.

Bayramiç ilçesine bağlı Dağoba köyünde çiftçilik yapan 19 yaşındaki Emre Özkan, 2 yıl önce internette chat yaparken Siverek'ten lise son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Buket Özkan ile tanıştı. Uzun süre internet üzerinden birbirleriyle yazışan gençler, birbirlerine aşık oldu.

Evlenmeye karar veren iki genç, Türk ve Kürt kökenli oldukları için ailelerinin evliliğe karşı çıkmasından korktu. Sonunda ailesine durumu anlatan Emre Özkan, genç kızla evlenmek istediğini söyledi. Ailenin kızı kendisine vermeyeceğini düşünen genç aşık, Siverek'e giderek Buket Şirin'i kaçırıp Bayramiç'e geldi.

Genç kızın ağabeyleri doktor Aydın Şirin ve öğretmen Nedret Şirin ise olayın ardından kısa sürede Bayramiç'e gelerek kardeşlerini geri götürmek istedi. Ancak bu sırada devreye giren Bayramiç Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, kendisinin de Şanlıurfalı olduğunu belirterek aileyi bu evliliğe razı etti. Bayramiç'te nikahlanan gençler, evliliğe adım attı. Gençlerin düğün töreninin ise önümüzdeki günlerde yapılacağı
öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 20:53:41
Güncelleme :27 Ağustos 2009 Perşembe 21:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?