6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Bu kitap, 'rehber' olacak

Çanakkaleli emekli coğrafya öğretmeni Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nı ziyaret edenlere yardımcı olmak amacıyla "Çanakkale Şehitlikleri Gezi Rehberi" adı altında bir kitap yazdı.

Kitapla ilgili açıklamalarda bulunan emekli coğrafya öğretmeni Cemil Kalyoncu (59), Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nı ziyaret eden vatandaşların çoğunun rehber olmadan gezdiğini belirterek, bu kitabı yazdığını söyledi.

Parkı gezenlerin gördükleri hakkında bilgi sahibi olmak istemelerinden yola çıkarak yazdığı kitabı gezi güzergahlarına göre hazırladığını anlatan Kalyoncu, "Bu kişilere yol göstermek, şehitlik ve anıtları daha sağlıklı bir şekilde gezebilmelerini sağlamak için gezi yolu güzergahlarına göre bir kitap hazırladım. Çanakkale Şehitlikleri Gezi Rehberi adını verdiğim ve tamamen renkli 72 sayfadan oluşan kitabımda bölgede bulunan bütün anıtlar, deniz ve kara savaşları ile ilgili bilgiler, bölgede yaşanmış olan 10 ayrı olay hakkında bilgiler, 57. Alayda bulunan subay ve erlerinin isimleri, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı ile ilgili bilgiler renkli resimlerle süslendi. İlk etapta bin adet basılan bu kitaplar Çanakkaleli kitapçıların yanı sıra, yarımadadaki sergilerde ve müzelerde satışa sunuldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2005 Çarşamba 14:44:12
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 12:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?