5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Bu köy kapsama alanı dışında

Çanakkele’nin Bayramiç İlçesi’ne bağlı 250 hane ve 900 nüfuslu Çırpılar Köyü’nde, şebeke olmamasına rağmen köylülerin büyük bölümü teknolojiden faydalanabilmek için yıllar önce cep telefonu aldı.

Fakat bölgede baz istasyonu bulunmadığı için telefonlarla iletişim kurmak bir türlü mümkün olmadı. GSM operatörlerine defalarca dilekçeyle başvurup bölgeye baz istasyonu kurulmasını isteyen köylülerin bu talepleri, aradan yıllar geçmesine rağmen gerçekleşmedi.

Bunun üzerine Çırpılar köylüleri sorunlarına geçici bir çözüm buldu. Telefonların çektiği 2 kilometre uzaklıktaki Çırpılar Göleti’nin önündeki toprak setin üzeri, her akşam cep telefonu görüşmesi yapan köylülerle dolup taşmaya başladı.

Köylüler, "Baz istasyonu bize gelmiyorsa, biz baz istasyonuna gideriz" dercesine, teknolojiyi bir şekilde kullanmanın formülünü buldu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 11:43:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
naci celebi IP: 88.251.120.xxx Tarih : 14.08.2008 14:17:44

çanakkale bayramıc ılcesıne baglı cırpılar koyu yakınlarında belırtılmen tongurlu koyu sarıot koyu de cep tlfnudan yararlanmıyor bu bu 6 koy kapsalanı dısında kalıyor bır baz ıstasyonu bu 6 koye yeter cok yakın zamanda kurulması talep edıyoruz.ilgılere arz ederız.