5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Bu uyarıya dikkat!

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Kaymakam Fatih Genel'in adını kullanarak, kanser hastalarına yardım topladıklarını söyleyen dolandırıcılar, iş adamlarına dadandı. Kaymakam Genel, böyle bir kampanya olmadığını söyleyerek vatandaşları uyardı.

Biga İlçesinde, benzin istasyonları sahipleri ve işadamlarını arayan bazı kişiler, Biga Kaymakamı Fatih Genel'in de adını kullanarak, "Bir kanser hastası için yardım kampanyası düzenledik. 95 bin TL toplanması gerek. 8 bin TL eksiğimiz var. Bir hesap numarası versek para yatırabilirimsiniz?" diyerek dolandırmak istedi. Böyle bir kampanyanın olmadığını söyleyen yetkililer vatandaşların bu konularda duyarlı olmalarını istediler.

Biga kaymakamı Fatih Genel, "Ne kaymakam olarak nede devlet olarak bu şekilde bir para toplama kampanyası yoktur. Devletimizin bu şekilde yardım toplama usulü yoktur. Böyle bir kampanya düzenlemez. Zaten düşkün durumda olanlara, bizler Devlet olarak sosyal yardımlaşmadan destek sağlıyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı olsun. Böyle bir telefon aldıkları zaman ya kaymakamlığı yada jandarma ve emniyeti arasınlar" dedi. - 

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2013 Çarşamba 16:08:51
Güncelleme :13 Kasım 2013 Çarşamba 16:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?