30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Büyük operasyon: 40 gözaltı

ÇANAKKALE Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) , kent merkezinde ve beldelerinde faaliyet gösteren S.S. 18 No’ lu Şehir içi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üye ve yöneticilerinden oluşan 40 kişiyi göz altına aldı.

Bir süre önce, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ nın Başkontrolörü M. Ali Topbaş tarafından hazırlanan bir inceleme raporunda, Çanakkale Belediyesi Denetiminde hizmet veren Halk otobüslerinin bağlı bulunduğu S.S. 18 No’lu Şehir içi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin üye ve yöneticilerinin usulsüz aidat toplayıp , ödemeler yaptığının tespit edildiğine yer verilmişti. Alınan bilgiye göre, Çanakkale Polisi bu inceleme raporlarından yola çıkarak, “Teşekkül halde haksız kazanç elde etmek üzere suç örgütü kurmak” suçu iddiasıyla soruşturma başlattı.

Emniyet Müdür yardımcısı Adnan Oran yönetiminde, KOM, Asayiş, Terörle Mücadele (TEM) ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüklerinde görevli yaklaşık 90 kişi ve 25 araçtan oluşan operasyon ekibi, Deniz Şube Müdürlüğü Sosyal tesislerinde sabah saat 06.30’ da toplandı. Çanakkale merkez ve Kepez beldesinde belirlenen 40 adrese eş güdümlü baskın yapılarak, 40 zanlı göz altına alındı.Polis, zanlıları sorgulamak üzere Bölge Trafik Müdürlüğü yanındaki Emniyet Müdürlüğü Kapalı Spor salonuna getirdi. Zanlıların ek göz altı süreleri ile birlikte 4 gün burada ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

 

...
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 10:46:32
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 10:51:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?