5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Büyükelçi Doyle ÇOMÜ’yü ziyaret etti

Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi Peter Doyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nü ziyaret etti. 

ÇOMÜ’de geçtiğimiz dönem başlatılan “Avustralya Edebiyatı” dersini alan öğrencilere, Avustralya Kültürü, Tarihi ve Edebiyatı üzerine bir konuşma yapan Büyükelçi Peter Doyle, Avustralya tarihinde Çanakkale’nin önemine değindi. Peter Doyle, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde işlenen ders ile, genç nesillerin Avustralya Kültürü, Tarihi ve Edebiyatını yakından tanımaya fırsat bulacaklarını ve bu dersi açarak Batı Dilleri Edebiyatları Bölümünün iki ülke arasındaki dost hane ilişkilere farklı ve derin bir boyut getirdiğini belirtti. 

Peter Doyle, bölümün olağanüstü gayreti ve Çanakkale Konsolosu Peter Rennet'in de önemli katkıları ile yakında Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümünde “Türk Avustralya Kültürleri Araştırma Merkezi”nin de açılacağını söylerken, bu bağlamda Avustralya'dan bine yakın kitabın 25 Nisan’a kadar Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Türk-Avustralya Kültürleri Araştırma Merkezine teslim edileceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 20:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?