5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Çaçan'dan çiftçilere destek

Biga Ziraat Odası Başkanı Bekir Çaçan, Demko Salça Fabrikasını ziyaret ederek domates ekimi yapan çiftçilerin sorunlarını dile getirdi. 

Ziraat Odası Başkanı Bekir Çaçan, domates üreticisi çiftçilere destek çıkarak 2008 yılı domates fiyatlarının üretim artışından dolayı çok düşük seviyelerde bulunduğunu belirtti. Konu ile ilgili Demko Benzerler Salça Fabrikasını ziyaret eden ve fabrikanın Ziraat Müdürü ile görüşen Bekir Çaçan, sözleşme yapmayan üreticilerin mağdur edilmemesi gerektiğini, aksi taktirde önümüzdeki yıl domates üretiminden çiftçinin vazgeçme noktasına geleceğini belirtti.
 
Böyle bir durumun oluşmasının her şeyden önce çiftçimize ve yöremizde bu sene alım yapan Demko Benzerler salça fabrikasına zarar vereceğini belirten Çaçan, fabrikanın imkanlarını zorlayarak sözleşmesiz ekim yapan üreticilerin hiç değilse maliyet fiyatlarını karşılayacak bir fiyattan ürünlerinin alımının yapılması gerektiğini dile getirdi. Demko Benzerler Salça Fabrikası’nın yöre için bir şans olduğunu da belirten Çaçan, yuvarlak domates fiyatının da sanayi tipi domatesle aynı olmasının üretici açısından masraflarını karşılama noktasında önemli olduğunu vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 12:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?