30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

ÇAKARDER oyuncak dağıttı

ÇAKARDER ÇOCUKLARA OYUNCAK DAĞITTI

Çanakkale Karadenizliler ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ÇAKARDER) Kadın Kolları Başkanlığı, düzenlediği kampanya sonrası topladığı oyuncakları Kepez Belediyesi Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezi’nde bulunan kreşteki çocuklara dağıttı.

Çanakkale Karadenizliler Derneği Başkanı Turgay Kılıç derneğin bir çok alanda ciddi çalışmalar sürdürdüğünü belirterek,“ÇAKARDER öncelikle yaşadığımız kentteki sosyal ihtiyaçların karşılanması konusunda çalışmalar yapmayı misyon edinmiştir. Bu çerçevede dernek yönetiminin değişik organları özenli çalışmalar yapmaktadırlar. Daha önce Van ili Erciş ilçesine 2 adet kütüphane kurulmasını sağlayacak kitapların lojistik çalışmasını gerçekleştirdik. Huzurevindeki yaşlılarımızı ziyaret ederek onlara moral, sevgi ve şefkat yaklaşımımızı hissettirdik. Ramazan ayı boyunca iftar çadırımızı kurarak günde ortalama 350 vatandaşımıza iftar yemeği dağıttık. Kentimizde ayırım yapmaksızın bir çok zor durumda vatandaşımıza, öğrencilerimize ihtiyaç duydukları yardım ve destekleri sağlıyoruz. Çanakkale’de sosyal kültürel anlamda sürekli çalışma yapıyoruz. Yaşlılarımızı, annelerimizi, kadınlarımızı ve çocuklarımızı hiçbir zaman unutmuyoruz. Bugünkü çalışmamızda da çocuklarımızın yanında olmak istedik. Kadın Kolları Başkanlığımız tarafından başlatılan kampanyada toplanan oyuncakları da Kepez Belediyesi Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezi’nde bulunan kreşteki çocuklara dağıttık” dedi.

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan da yaptığı konuşmada yaptıkları çağrıyı duyarlılıkla dikkate alan Karadenizliler Derneği yöneticilerine içten teşekkür ettiğini belirterek, Kepez Beldesi’nin hızla göç almaya devam ettiğini ve bu nedenle de çeşitli ihtiyaçların doğduğunu, bunların da bu gibi sosyal sorumluluk projesi üreten sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle karşılanabildiğini söyledi. Ömer Faruk Mutan, kampanyayı başlatan, yürüten ve sonuçlandıran ÇAKARDER Kadın Kolları Başkanlığının çalışmasının gerçekten takdire değer olduğunu ifade ederek, derneğin Çanakkale’de ciddi anlamda sosyal sorumluluk projeleri ürettiğini ve bunun da Çanakkale adına hayli sevindirici olduğunu vurguladı.

Daha sonra ÇAKARDER Kadın Kolları Başkanlığı tarafından başlatılan ve dernek üyelerinin katkılarıyla toplanan yaklaşık 500 parça oyuncak Kepez Belediyesi Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezi’nde hizmet veren kreşe götürüldü. Burada eğitim alan çocuklara oyuncakları dağıtan dernek yönetici ve kadın kolları üyelerinin çalışması merkez görevlileri ve Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan tarafından memnuniyetle karşılanırken kampanyanın etkisi çocukların yüzlerine yansıdı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 13:13:04
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 13:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?