30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Cam piramid içinde Troio Savaşı

Seramik Sanatçısı Erdinç Bakla tarafından cam piramidin içine yerleştirilerek yapılan “Troia Savaşı” isimli eser Çanakkale’de kordon boyunda sergilenmeye başlandı.

Kordon boyunda düzenlenen açılışta bir konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Seramik Sanatçısı Erdinç Bakla’nın daha önce açmış olduğu “Troia Rüzgarı” isimli sergide yer alan “Troia Savaşı” eserini kordon boyunda Truva Atı’nın bulunduğu bölgeye yerleştirildiğini belirterek, “Sanatçı Erdinç Bakla sergideki bu eseri bize hediye etti. Bizlerde bunu vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu bölge olan Truva Atı’nın bulunduğu alana yerleştirdik” dedi.

Açılışta bir konuşma yapan seramik sanatçısı Erdinç bakla ise Türkiye'de ilk kez soyut simgelerle anlatılan bir eserin Çanakkale'de sergilendiğini belirterek,”Cam bir kaide içinde yer alan eserde yer alan mermerden 5 ayrı dikdörtgen bölüm Troia kentini kuşatan surları tasvir ediyor. Bölümler aralarındaki boşluklar ise sur duvarları olarak dikkat çekiyor. Burada Troia surlarını kuşatan Akha askerleri siyah mermerden yapılan levhalarla anlatılırken, Troia askerleri de beyaz üçgen mermer levhalarla tasvir ediliyor” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 17:33:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?