5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Çan Devlet Hastanesi’ne ek bina

Çanakkale’nin Çan ilçesinde Devlet Hastanesi’ne ek bina yapılacağı öğrenildi. 

Çan Devlet Hastanesi’nin daha modern sağlık hizmeti verebilmesi için hükümet olarak ne gerekiyorsa yaptıklarını belirten AK Parti Çanakkale Milletvekili Müjdat Kuşku, hastaneye iki yeni uzman doktor atamasının yapıldığını söyledi. Kuşku, tayinleri çıkan Ortopedi Uzmanı Operatör Doktor Enis Özcan ile KBB Uzmanı Operatör Doktor Hüseyin Şahin’in branşlarında tek hekim olmaları nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından atamalarının askıya alındığını belirterek, “Devlet Hastanemizin şu andaki binası yetersiz geliyor. Bu nedenle hastaneye ek bina yapılacak. Bu konuda yeni proje yapımı sürüyor. 2009 bütçesinden ayrılacak ödenekle Çan Devlet Hastanemizin ek binasını yapmayı planlıyoruz. Ayrıca hastanemizin yataklı odaları da koğuş sisteminden her odada iki hastamızın kalabileceği iki yataklı sisteme dönüştürülecek” dedi. 

Milletvekili Kuşku, Çan Devlet Hastanesi’ne iki yeni uzman doktor atamasının yapıldığını da ifade ederek, tayinleri çıkan Dahiliye uzmanının isminin Ebru Taş, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanının isminin ise Ali Balık olduğunu söyledi. Kuşku, uzman doktor olmayan üroloji ve göz polikliniklerindeki tedavi hizmetlerinin ise haftanın belirli günlerinde Biga Devlet Hastanesi’nden gelen uzman doktorla çözüldüğünü de kaydetti. 

Kuşku, öte yandan hastanede biyokimya uzmanı olarak görev yapan Aysel Ertüker’in şu anda askerlik görevini yapan eşinin Üroloji Uzmanı olarak eş durumundan Çan Devlet Hastanesi’ne kazandırılacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 10:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?