5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Çan'a 'İnternet Evi' kuruldu

Türk Telekom tarafından geçen yıl internet kullanımını yaygınlaştırmak
amacıyla başlatılan ve 20 milyon YTL kaynak ayrılan "Her ilçeye internet evi" projesi kapsamında, Çanakkale’nin Çan ilçesinde Halk Kütüphanesi'ne "İnternet Evi "kuruldu. 

Çan Kaymakamı Ahmet Ümit, internet evinin açılışında yaptığı konuşmada, yeni dünyada bilimin en büyük güç olduğuna dikkati çekerek, “Bilgiye ulaşmanın günümüzdeki en kısa yolu ise internettir. Telekom ile yaptığımız işbirliği uyarınca hizmete açtığımız internet evimize öğrenciler başta olmak üzere bütün halkımızı bekliyoruz" dedi. 

Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü, İl Müdürlükleri, Kaymakamlık ve Belediyeler ile işbirliği içerisinde yürütülen proje çalışmaları kapsamında Çan Halk Kütüphanesi'ne kurulan internet evinde beş bilgisayar ile hizmet verilecek. Öte yandan, önümüzdeki günlerde Telekom ile yapılan işbirliği kapsamında Çan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne de 15 bilgisayarlı bir internet evi kurulacak. 

Açılışa Kaymakam Ahmet Ümit, Belediye Başkanı Ali Sarıbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İl Telekom Müdürü Erhan Kaya, Biga Telekom Müdürü Recep Çakır ve daire müdürleri katıldı.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 13:23:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?